top of page

Hoe ik mijn onderneming voorbereid op het moederschapIn de vijfde aflevering van The Time Hub Podcast heb ik het over een major event in mijn leven: het moederschap. Moederschap staat voor mij niet los van mijn onderneming. Het is één van de belangrijkste redenen waarom ik tijd wil besparen. Zodat ik op mijn manier mama kan zijn en veel aandacht aan mijn gezin kan geven. Klinkt heftig in combinatie met een onderneming, maar gelukkig heb ik een bedrijf rond time management ;)
Mijn business en leven zijn vandaag zo ingericht dat ik ten allen tijde heel helder weet wat mijn prioriteiten zijn. Ik heb een ritme gevonden dat voor mij goed werkt en kan met focus aan mijn prio’s knallen. Dat wordt de komende maanden natuurlijk wat dooreen geschud. Ik neem vanaf november de traditionele drie maanden moederschapsrust en zal daarna ook tijd nemen om echt aanwezig te zijn voor mijn gezin.


Samen met successtrateeg Eline heb ik alvast nagedacht wat ik tijdens mijn drie maanden moederschap nog wil en kan opnemen.


Dit komt er de komende maanden aanMijn groepsprogramma Intuïtief Productief gaat in oktober van start. Dit is zowel een online cursus als een coachingstraject. De maandelijkse coaching call zal ik nog steeds op mij nemen. Daarnaast beantwoord ik vragen van cursisten wanneer me dat lukt. Benieuwd wat ik zelf nog allemaal zal bijleren over intuïtief productief zijn van mijn boeleke!

Mis het programma niet. Zet je op de wachtlijst!

Naast Intuïtief Productief heb ik nog drie andere programma’s die je helpen om meer te doen in minder tijd. Deze blijven beschikbaar en kan je op je eigen tempo volgen. Het gaat om  • Notion Ninja: op je eigen tempo met Notion leren werken met een cursus vol step-by-step tutorials.

  • Tackle your Tools: zet een digitaal systeem op dat je meer vertrouwt dan je eigen geheugen.

  • Hack your Habits: leer hoe je voor eens en voor altijd nieuwe gewoontes kunt opbouwen en slechte gewoontes kunt afleren.

Wat mee met mij in rust gaat, is mijn werk als Notion Architect. Het uitbouwen van workspaces zet ik even stil, al werk ik in september nog een aantal lopende projecten af.


Zichtbaar blijven tijdens mijn moederschapsrust


Tijdens mijn verlof ga ik niet actief zijn op Instagram, waar vandaag heel wat van mijn klanten mij vinden. Daarom heb ik een alternatief bedacht: de podcast! Ideaal omdat je een podcast goed kan voorbereiden en op voorhand kan batchen. Zo blijven er vlotjes verschillende afleveringen uitkomen tijdens mijn afwezigheid.Delegeren, wie zijn best doet zal het leren


Er ligt heel wat op mijn bord, dus ik heb al snel beslist om het niet allemaal zelf te doen. Er zijn heel wat taken die je uit handen kan geven. Voor mijzelf denk ik bijvoorbeeld aan het vormgeven van de downloads bij podcastafleveringen, het beantwoorden van praktische klantenmails en het opzetten van mijn advertenties.


Ik bespaar je het hele delegeerlijstje even, maar als ik alle bedragen die ik verwacht hieraan te moeten uitgeven optel, dan kom ik natuurlijk wel aan een serieus bedrag.


Gelukkig maak ik nooit enkel die rekening. Ik bereken ook wat ik verwacht te kunnen verdienen met mijn vrijgekomen tijd. Zo wordt delegeren leuk. Stel jezelf ook eens de vraag:


Wat is de kleinst mogelijke taak die energie zuipt en die ik uit handen zou kunnen geven?Ik heb de komende weken zeker meer dan genoeg op mijn boterham. Niet zoveel dat ik niet nog altijd mijn schup kan afkuisen wanneer ik er zin in heb gelukkig. Ik maak ook nog tijd om met mijn hubby te genieten van de laatste paar maanden met ons tweetjes.

Want dat is dus de balans waar ik naar blijf zoeken. Hoe kan ik zoveel mogelijk resultaat behalen met zo weinig mogelijk input.De vorige podcast gemist? Je vindt ze hier allemaal.

bottom of page