top of page

8 dingen waar je nu tijd in kan investeren om je leven makkelijker te maken

Mijn motto met The Time Hub is 'Tijd nemen om tijd te maken'. Hoog tijd dus om even een aantal zones te definiëren waarin je tijd kan investeren om op lange termijn tijd te winnen.Breng je financiën op orde.


Aaah yes, geldzaken. Altijd fijn om het hier even over te hebben 🥴


No, seriously. Er komt een punt in je leven waar je geld serieus moet beginnen nemen, en laat vandaag hier de eerste dag voor zijn.


Stappen die je hiervoor kan ondernemen:


⚡Neem je financiën onder de loep. Wat komt er elke maand binnen en buiten?

⚡Stel op basis hiervan een budget op.

⚡Automatiseer: als je zaken hebt waar je een domiciliëring voor kan instellen en je hebt dit nog niet gedaan, doe het dan nu.

⚡Bepaald een vast moment waarop je even door je financiën loopt.


Druk op repeat


Ik geloof echt dat we ons leven vaak moeilijker maken door te proberen het warm water opnieuw uit te vinden. We gaan op zoek naar nieuwe content, naar andere receptjes, nieuwe outfits die we kunnen dragen,...


Neem daarom even een moment om na te denken over wat je kan herhalen, zowel in je persoonlijke leven als in je onderneming:


💡Welke vragen krijg je telkens opnieuw waar je een standaard antwoord op zou kunnen formuleren?

💡Welke content heb je vroeger gemaakt, die je nu zou kunnen opnieuw gebruiken in een andere vorm?

💡Kan je een thema-avond wat betreft eten verzinnen? Bijvoorbeeld Mexicaanse Maandag?


Doe een 'pain point' audit


Neem de tijd om even een blik te werpen op je leven zoals het nu is. Wat zorgt er voor spanning en stress?


Bijvoorbeeld:


😫 Ik heb geen tijd om boodschappen te gaan doen en ik vergeet ook constant vanalles eens ik in de winkel ben.

😫 Mijn huis ligt vol met losse papieren waarvan ik niet weet wat ik er mee moet aanvangen.

😫 Het gebeurt erg vaak dat ik rondrijd met een quasi lege tank en panikeer dat ik misschien niet meer thuis ga geraken.


Neem dan even de tijd om na te denken over wat de makkelijkst mogelijke oplossing zou kunnen zijn voor elk van deze 'pain points'.


💡 Ik bestel mijn boodschappen online en zet op eender welk moment alles waar ik aan denk ik mijn boodschappenlijst. Dit kost me meer geld, maar bezorgt me ook een vorm van rust waar ik geen prijs op kan plakken.

💡 Ik koop een bakje dat ik aan de inkom leg, waar ik meteen alle papieren en post in leg als ik thuis kom. Ik ga 1 keer per week door dit bakje en onderneem de nodige actie.

💡 Ik ga wekelijks naar de yoga. Of mijn tank nu vol of leeg is, na de yoga passeer ik sowieso een tankstation, dus ik ga daar mijn tank even bijvullen.


Bepaal je regels en grenzen en schrijf deze op


Wat zijn je do's en don'ts, zowel voor jezelf als ten opzichte van anderen? Waar kan je mee om een waarmee niet? Wat zijn jouw grenzen wat betreft je taken management?


Schrijf de uitkomst van deze vragen ergens zichtbaar op en neem ze op regelmatige basis terug even door.


Maak koken en eten simpeler


Als je erg veel plezier beleeft aan het uitzoeken en klaarmaken van maaltijden, dan is deze tip waarschijnlijk niets voor jou.


Verlies je hier erg veel tijd mee en is het een bron van stress? Dan is het misschien de moeite waard om even wat alternatieven te gaan onderzoeken.


Van het laten leveren van maaltijden of maaltijdboxen, tot het uitplannen van weekmenu's en het batchen van koken, er zijn erg veel verschillende mogelijkheden beschikbaar die je kunnen toelaten om je leven op dit niveau te vergemakkelijken.


En yep, sommige hiervan zullen niet gratis zijn. Maar wees eerlijk tegenover jezelf: hoeveel tijd, moeite en stress zou je hiermee uitsparen en hoeveel is deze je waard?


Geef alles een plaats


Neem een moment de tijd om alles wat je bezit in je huis of wat in je huis kan binnenkomen een specifieke plaats te geven. Dat maakt het ook veel gemakkelijker om op regelmatige basis een opkuis van je huis te doen.


Creëer routines


Ik ben zelf een gigantische fan van routines. Ik geloof dat een bepaalde routine hebben in je leven je hersenen ontlast en tegelijkertijd zelfzorg en goede gewoontes stimuleert.


Schrijf op wat voor jou een ideale routine zou zijn en probeer te bedenken hoe je dit zou kunnen opbouwen naar de toekomst toe. Ga niet in 1 keer je volledige routine omgooien, want dit zal hoogstwaarschijnlijk niet werken, maar bedenk hoe je stapje per stapje hiernaartoe kan werken.


Plan Life Admin Days in


Een keer per maand heb ik een Life Admin Day. Dit is een dag waarop ik alle taken doe die ik haat. Financiën regelen, facturen verzamelen en naar de boekhouder sturen, vervelende dingen voor in huis gaan halen, de auto uitkuisen,...


Allemaal zaken die ik anders blijf uitstellen. Door één zo'n dag per maand in te plannen, groepeer ik al deze zaken en zorg ik voor 'de korte pijn' en zorg ik er tegelijkertijd voor dat ik ze niet vergeet.


Bepaal dus nu voor jezelf welke dag een goede Life Admin Day voor jou kan zijn en zorg dat je een plaats hebt waar je een lijstje kan bijhouden van zaken die je op deze dag moet doen.


Good luck!


Als je met deze tips aan de slag gaat, tag me dan even in je Instagram Stories met @the.time.hub! Ik zie heel graag het resultaat!

bottom of page